September 2016 AVA-Peter turned 20 years old! Happy Birthday, Dear Clinic!

Moderskab efter ægdonation

Donation af æg mor og barn

Ægdonation er ikke ofte forældrenes første valg på deres rejse mod et barn. Bagved næsten hver eneste beslutning for behandling med ægdonation er der en historie med flere mislykkede IVF forsøg.

Men, vi er sikre på, at du har gjort nok for at blive mor til et genetisk barn, og vi er sikre på, at du har mange grunde til at være stolt af dig selv, når det kommer til alt det, du har gjort indtil nu!

Nu er det tid til at øge dine chancer for endelig at blive mor

Når du har besluttet dig for at gennemføre behandling med ægdonation, ved vi, at der er mange etiske og følelsesmæssige tanker og følelser, der kræver afklaring.

Vi ved, at du gerne vil gå igennem denne behandling og føle dig normal, føle en indre fred og føle, at denne behandling endelig vil give dig det barn, som du så længe har ønsket dig.

Barneprojektet involverer følelser, penge, fokus og tid, og vi ved, at du føler, at du fortjener et resultat.

Du fortjener at nå dit mål — dit ønskede barn. Du føler, at det ikke er logisk for dig at gå igennem et så krævende projekt uden et resultat.

Dine moderlige instinkter påvirker dig

Er du klar over, at dine moderlige instinkter faktisk påvirker dine tanker og følelser før din graviditet?

Du funderer over, om du kan føle tilknytning til din ufødte donorægbaby, om du vil føle, at barnet er dit, om du skal fortælle eller ikke fortælle barnet om dets tilblivelse, og du tænker på, hvordan barnet vil reagere og vokse op velvidende om det?

Kan du se?

Du tænker allerede som en mor, du er bekymret for dit barn, fordi du vil gøre dit bedste for barnet. Du har allerede begyndt dit moderskab!

Måske vil du gerne planlægge, hvordan du vil reagere, tænke og føle, når du har født dit barn?

Hvorfor ikke stole på dine instinkter? 

At din kærlighed og dine moderlige egenskaber vil udvikles i relation til dit barn?

Forældrene til barnets eksistens

Når du tager beslutningen om at gennemføre ægdonation, tager du den beslutning, at dit kommende barn vil eksistere. Dette barn ville aldrig eksistere uden din beslutning om at benytte behandling med ægdonation.

Donoræg befrugtet med din mands sæd er en kombination, der aldrig ville ske uden den beslutning! Donorægget er værdiløst uden sæd – og din livmoder. Du er total nødvendig for at skabe dette mirakel!

Din ægdonor tænker ikke på sit æg som at give et barn væk. En ægdonor ønsker ikke at blive en del af dit barns liv. Ægdonorens eneste ønske er at hjælpe par til at blive forældre og donere en lille nødvendig puslespilsbrik til at færdiggøre puslespillet, som du gjorde muligt.

Du er moderen til dit barns eksistens

Vil du gerne tale med mødre, der har fået ægdonation, og som har haft de samme bekymringer før? Vil du gerne vide, hvordan deres følelser er nu, hvor de er mødre efter ægdonation?

Brug venligst 2 minutter på at udfylde formularen, og vi vil vende tilbage til dig med vores kontaktpatienter, der er villige til at tale med dig

Kom I kontakt med forældre, der har fået ægdonation

Tidlig tilknytning med barnet

Gennem graviditeten er du allerede begyndt tilknytningsprocessen med barnet. Når du mærker barnet inde i dig, sker der mirakler. Barnet reagerer på din berøring ved at bevæge sig mere som en form for kommunikation. Tilknytningens omfang er ubeskrivelig.

Hvis nogen beder dig om at beskrive dit barn i de sidste måneder af din graviditet, er det helt sikkert, at du kan. 

Du er den, der kender dette barn, bærer det og beskytter dette barn ind i denne verden.

Barn født som et resultat af donation af æg Fortælle eller ikke fortælle dit barn om ægdonation?

Fortælle eller ikke fortælle dit barn om dets tilblivelse gennem ægdonation afhænger af dine værdier, dine etiske synspunkter, din kultur og dit samfund, og hvad der giver dig og din partner indre fred.

Du behøver ikke skynde dig med disse beslutninger. Undersøgelser viser, at såfremt du ønsker at fortælle, er den bedste alder, når barnet er mellem 5 og 7 år gammelt. 

Så du har faktisk mindst 6 år til at forberede dig. 

Vi vil gerne give dig nogle gode råd om, hvordan man kan fortælle barnet det, når tiden kommer.

Det er ikke muligt at have alle svarene på alle de spørgsmål, du naturligvis vil have forud for fødslen af din donoræg-baby!

Patienterne har ofte de samme spørgsmål og bekymringer forud for at anvende ægdonation. Vi kan hjælpe dig med mange spørgsmål, men det er ikke altid nødvendigt eller overhovedet muligt at give alle svarene med det samme. Nogle svar vil afhænge af, hvordan det at få en baby påvirker dig og din familie, temperamentet og karakteren af dit ønskebarn samt hvilke holdninger i vores samfund, der ændres med tiden.

Når du overvejer at anvende ægdonation, vil du naturligvis gerne indsamle så mange fakta og tal, som du kan for at blive velinformeret og selvbevidst i din beslutningsproces. Vished og tillid til fakta giver i sidste ende tryghed og indre ro. Det er naturligt at søge den indre ro frem for tumult og have den overbevisning, at din beslutning er den rette for dig. Vi ønsker alle at undgå at se tilbage med fortrydelse og føle, at vi traf et dårligt valg eller ikke gjorde det bedste for vores børn. Når det kommer til ægdonation, er vi ikke anderledes. Vi ønsker at gøre det bedste, vi kan, for vores ønskebarn.

Disse er nogle af de vigtige spørgsmål, som patienterne har brug for at få behandlet:

  • Skal jeg lade mit barn vide noget om ægdonoren og hendes bidrag til mit barns undfangelse?
  • Hvis jeg fortæller mit fremtidige barn om behandlingen med ægdonation, vil det så skabe en kløft mellem os?
  • Hvordan vil det være at være et barn fra et donoræg?

Ville du have gavn af en samtale med andre mødre, der har fået ægdonation og som havde lignende bekymringer, så du kan spørge dem om deres følelser nu, hvor de selv har opnået moderskab gennem ægdonation?

Bare brug et par minutter på at udfylde denne formular, og vi vil vende tilbage til dig med kontaktinformationerne på de ægdonationsmødre, som gerne vil tale med dig

For at komme i kontakt med mødre, der har fået ægdonation

Disse vigtige spørgsmål er desværre ikke sådan lige til at besvare, og de fulde svar kan kun findes i fremtiden. Vi kan desværre ikke med sikkerhed spå, hvordan fremtiden vil være. Vi kender kun til her og nu. Men derfor forsøger vi stadig at få svar på disse spørgsmål forud for beslutningen om at blive gravid gennem ægdonation.

Som jeg ser det, er det svært at forudse, hvilke svar, der er de rigtige, på disse spørgsmål forud for en graviditet med donoræg, og jeg siger dette af følgende årsager:

  • Det individuelle temperament og personligheden af dit fremtidige barn vil indvirke på ethvert valg, du gør dig, om du skal lade barnet vide, at det er et donoræg-barn eller ej. Jeg har oplevet partnere, der havde besluttet sig for at fortælle deres barn om behandlingen med ægdonation, men som tiden gik, og de lærte deres barn at kende, ændrede de mening. De følte entydigt, at barnet helt var deres, og at barnet var for sensitivt og sårbart til at kunne håndtere informationerne om at være en donoræg-baby. Jeg er også stødt på det modsatte. Par, der havde besluttet ikke at fortælle deres barn om dets oprindelse gennem ægdonation, men som, efter at lære deres barn at kende, følte, at de tilbageholdte en hemmelighed, og at deres barn efter deres mening kunne håndtere informationerne positivt. Derfor er det en kombination af dit livssyn, din evne til at informere dit barn positivt og din opfattelse af, hvordan du tror, dit barn vil reagere på informationerne baseret på dine erfaringer omkring barnets personlighed, der vil hjælpe dig med at tage disse beslutninger.
  • For at kunne fastslå hvordan det føles at være et barn fra donoræg, må vi se på, hvor meget holdningerne har ændret sig på meget kort tid. Behandling med ægdonation er gradvist blevet mere og mere accepteret i samfundet. Derfor vil det, at være et barn fra donoræg, forhåbentlig blive mere almindeligt med tiden. Dit barns følelser omkring det at være et barn fra donoræg, vil til dels komme an på holdningerne i den æra, hvor de vokser op, hvilket tydeligvis er svært at fastslå, da vi ikke kender fremtiden. Men måske endnu vigtigere, så vil deres holdning komme fra deres egen personlighed og tiltro til dem selv og til jer som familie: baseret på den kærlighed, I har givet dem.

Så…

Som du kan se, er det ikke altid nødvendigt eller overhovedet muligt at have alle løsningerne på alle spørgsmålene forud for behandlingen med ægdonation. Du kan kun stole på dit moderlige instinkt til at tage de rigtige beslutninger lige her og nu med de bedste informationer, du kan få. Både dig og dine følelser kan ændre sig over tid, men i dag kan du tage en beslutning omkring dit fremtidige barn, der føles rigtig for dig og barnet lige nu.

Vi ved, at dit ønske om et barn kommer fra energien i dit naturlige moderlige instinkt. Alle dine betænkeligheder er baseret på din omsorg, bekymring og kærlighed til dit ønskebarn. Denne viden vil give dig indre ro velvidende, at du altid vil gøre det bedste for det, hvilket vil give dig tiltroen til at fortage de beslutninger, der er rigtige for dig og dit fremtidige barn i dag. Det er nu engang, det bedste du nogensinde kan gøre!

Hvis du ønsker at tale om din personlige situation med os, så brug venligst et par minutter på at udfylde formularen, og vi vil kontakte dig og tilbyde dig vores hjælp

Her er professionelle, som kan rådgive dig omkring din situation

Første generation, der laver behandling med ægdonation

Vi er den første generation, der laver behandling med ægdonation, hvorfor vi er nødt til selv at erfare denne proces. Vi kan ikke spørge vores forældre, hvordan det var for dem at gennemgå det samme. Det er stadig tabu og ulovligt i flere lande.

Men det, vi ved, er, at der bagved enhver beslutning om at bruge ægdonation er kærlighed – masser af kærlighed fra kommende forældre. 

Vi finder et stærkt moderligt instinkt og en perfekt familie at vokse op i!

Vi er sikre på, at du ser ægdonation som din bedste løsning og mulighed for at blive mor. Vi ved, at du fortjener dette alternativ efter alt det, du har været igennem.

Vi vil gerne hjælpe dig til dit moderskab og din drøm!

Vil du gerne have en samtale om din situation og se, hvordan vi kan hjælpe?

Vi taler gerne med dig eller e-mailer med dig. Dette er gratis for dig, og du er ikke forpligtet til at fortsætte. 

Brug venligst 2 minutter på at udfylde formularen. Denne service er gratis for dig. 

Få professional rådgivning om din situation

Ægdonation er en teknik, der gør tidligere infertile kvinder i stand til at opleve glæden ved moderskabet. Mange af vores patienter har brugt år på at forsøge at blive gravide ved hjælp af IVF og andre behandlinger, men er kun blevet mødt med nederlag efter nederlag. Ikke overraskende glædes de mere over graviditet og moderskab, når det endelig lykkes.

 

Similarities and differences during pregnancy after egg donation

Moderskab efter ægdonation

Hvis det aldrig er lykkedes for dig at blive gravid uden ægdonation, vil du opleve en overvældende følelse af glæde, når det endelig lykkes for dig at blive gravid. Denne glæde vil selvfølgelig være forbundet med angsten for ikke at kunne fuldføre graviditeten samt andre bekymringer i forbindelse med ægdonation. Skal du fortælle familie og venner, hvordan barnet blev undfanget? Vil barnet ligne dig og/eller din partner? Vil hele oplevelsen være lige så fantastisk, som hvis du havde været i stand til selv at undfange barnet uden medicinsk hjælp?

Vi forstår alle disse bekymringer. Hvis du har været gravid før, men desværre har aborteret, vil du have den samme angst og bekymring for, om det vil ske igen. Alle oplever dog graviditet forskelligt uanset på hvilken både deres barn er undfanget. Nogle kvinder er meget bekymrede, andre meget lidt.

Vil du gerne tale med mødre, der har fået ægdonation, og som har haft de samme bekymringer før? Vil du gerne vide, hvordan deres følelser er nu, hvor de er mødre efter ægdonation?

Brug venligst 2 minutter på at udfylde formularen, og vi vil vende tilbage til dig med vores kontaktpatienter, der er villige til at tale med dig

Kom I kontakt med forældre, der har fået ægdonation

Medicinske bekymringer under graviditet efter ægdonation

Ægdonationspatienter har desværre en større risiko for abort i første trimester. Grunden til dette er, at selvom både østrogen og progesteron, som du tager for at støtte din graviditet arbejder på nøjagtig samme måde som ved en naturlig graviditet, så er forholdene mellem embryonet(det befrugtede æg), æggestokken og livmoderen forskellig. I en naturlig graviditet producerer det befrugtede æg (embryonet)hormonet HCG, som stimulerer hormonproduktionen af det gule legeme i æggestokken. Æggestokken producerer derved hormon for at understøtte graviditeten i livmoderen. Dette forhold gør sig ikke gældende ved en graviditet opnået ved hjælp af ægdonation.

Som følge af dette vil 1 ud af 10 kvinder, der er blevet gravid gennem ægdonation opleve nogen blødning i det første trimester. Selvom dette ikke nødvendigvis medfører en abort, er det naturligvis meget bekymrende og øger risikoen for abort. På AVA- Peter, udleverer vi derfor noget medicin til dig, som kan stoppe blødningen, og instruerer dig i hvordan det tages. På denne måde, vil du have alt, hvad du har brug for, når du kommer hjem i tilfælde af at en sådan situation opstår. Denne medicin kan selvfølgelig ikke forebygge abort på grund af misdannelser, men det har vist sig effektivt til at støtte graviditeter truet af hormonelle problemer. Denne strategi har markant forbedret vores ”baby take home” rate:

Fødselsraten på levendefødt pr. enkelt embryooplægning i vores ægdonationsprogram er 49%!!!

På grund af vores omfattende erfaring i behandling med ægdonation og fremragende succesrate blev det muligt at introducere et nyt finansielt princip baseret på fælles risiko: 

Vi garanterer, at en baby vil blive født inden for 3 IVF forsøg med donoræg ellers tilbagebetaler vi vores patienter 70% af deres penge.

Har du nogensinde oplevet blødning før graviditetstest eller efter positiv graviditetstest? Vil du gerne have professionel rådgivning omkring din medicinske situation og finde ud af, hvordan du kan reducere risikoen for abort? 

Vil du gerne vide mere om de finansielle muligheder baseret på “levendefødt eller pengene tilbage” princippet?

Brug venligst 2 minutter på at udfylde formularen, og vi vil vende tilbage og forklare dig det hele inden for 24 timer

Få lægelig rådgivning Information om pengene-tilbage-programmerne

Hvad angår barnets helbred, er der nogle betingelser (som f.eks. sandsynligheden for Down’s syndrom eller andre kromosomale defekter), som faktisk er mindre på grund af donorernes unge alder. Endvidere er kvinder, som vælger at gennemgå ægdonation, tilbøjelige til at være meget motiverede og interesserede i at holde sig så sunde som muligt. Det betyder, at de tager vitaminer som f. eks folinsyre (for at forebygge spina bifida(rygmarvsbrok)), får regelmæssige undersøgelser, og gør alt hvad de kan for at beskytte deres barns helbred.

 

Psykologiske bekymringer

Uanset hvor lykkelig du er for at være gravid, har du måske delte følelser om det faktum, at dit barn ikke har dine gener. Du føler dig måske skyldig ved at ønske at dit barn fysisk skulle ligne dig, eller spekulerer på, hvad folk tænker om barnets udseende. Hvis du har specielle talenter (f..eks i musik eller videnskab) vil du måske blive ked af, at disse genetisk ikke vil blive videreført til dit barn.

Kan du genkende dine egne følelser og bekymringer? De er absolut normale!

Vil du gerne tale med de kvinder, der nu er mødre efter behandling med ægdonation for at høre, hvordan de følte, imens de var gravide igennem ægdonation? 

Brug venligst 2 minutter på at udfylde formularen, og vi vil vende tilbage til dig med kontakter på vores patienter, der er villige til at tale med dig. Denne service er gratis for dig

Kom i kontakt med forældre, der har fået ægdonation

Der er børn, som ligner begge forældre, børn som ligner den ene forælder og børn som ikke ligner nogen af forældrene! Både hvad angår intelligens og talent, så tænk på alle de familier du kender, i hvilke børnene på en måde insisterer på at være individuelle snarere end at være så gode (eller så dårlige) til noget som deres forældre. Den kærlighed og stimulation, som du omgiver dit barn med, vil gøre det i stand til at udvikle dets sande potentiale uanset i hvilken retning det må være.

Som den biologiske mor interagerer du med din baby både før og efter fødslen. Båndet mellem mor og barn udvikles, som babyen vokser inden i dig, og spændingen af følelsen fra barnets spark i livmoderen er som hos enhver anden mor. Du plejer din baby med din krop gennem alle uger og måneder af graviditeten, du gennemgår den uforglemmelige oplevelse at føde babyen – din baby!

Denne baby var aldrig blevet mulig uden din beslutning, din vilje, din krop og din livmoder!

Vil du gerne have en samtale om din situation og se, hvordan vi kan hjælpe?

Vi taler gerne med dig eller e-mailer med dig. Dette er gratis for dig, og du er ikke forpligtet til at fortsætte. 

Brug venligst 2 minutter på at udfylde formularen. Denne service er gratis for dig

Få professional rådgivning om din situation


A blog by Tone Bråten family counsellor

A blog — to help you on your journey to become parents!

Our patients tell their stories  • Willeke and Mario from Netherlands come to AVA-Peter for egg donation treatment… Enjoy this touching and sincere documentary by Jorien van Nes