September 2016 AVA-Peter turned 20 years old! Happy Birthday, Dear Clinic!

At tage beslutningen

At vælge ægdonation er ikke let

IVF med ægdonation er en meget effektiv teknik, men det er ikke let at vælge at forsøge dette. Det bliver synliggjort og du bliver bevist om, at det er for svært eller umuligt at undfange et barn, som vil være genetisk relateret til dig. Dette er endnu hårdere, hvis du og din mand eller partner har forsøgt i mange år at blive forældre til jeres fælles genetiske barn.ted to you. This is even harder if you have been trying for years to conceive your own genetic child with your husband or partner. 

Meninger om ægdonation

Ægdonation IVF rejser mange etiske, sociale, juridiske og medicinske spørgsmål. Du vil uden tvivl opleve mange forskellige synspunkter til emnet i forhold til dine egne. Alle lader til at have en mening og de fleste mennesker kan godt lide at ytre deres holdning, selv om den er yderst kontroversiel eller endda ufølsom. Nogle synspunkter udspringer af personlig erfaring, mens andre beror på artikler i medierne, professionelles udmeldinger eller religiøse standpunkter. Det kan være meget forskelligt hvor meget din partner, familie og venner støtter idéen om IVF ægdonation. Der har været skrevet meget om emnet af sociologer, psykologer, juridiske eksperter og læger. En vigtig ting at huske er, at det kun er dig og din partner, der kan tage beslutningen om denne form for IVF behandling er rigtig for dig. Hvis den er, er vores AVA-Peter team klar til at hjælpe dig.

Genetiske spørgsmål

Det sværeste aspect omkring ægdonation er selvfølgelig den genetiske side af sagen. Personen, som gennemgår IVF er nu ægdonoren, ikke den kommende mor (ægrecipienten). Dette kommer til udtryk ved, at dine egne gener ikke vil føres videre til dit barn. For nogle mennesker er dette mindre vigtigt end for andre, men det er en signifikant beslutning at skulle tage. Derfor påbegyndes ægdonation ofte kun efter, at andre muligheder ikke har kunnet lykkedes. For eksempel behandler vi på AVA-Peter mange par, som desværre har gennemgået mislykkede IVF behandlinger mange gange (med brug af kvindens egne æg). Ægdonation viser sig ofte at være den eneste effektive måde at behandle infertiltet på hos kvinder over 40 år. Lægerne på AVA-Peter er klar over beslutningens følsomme karakter og vil med glæde snakke spørgsmålene igennem med dig.

Motivation

Hvis du allerede har brugt flere år på at opnå graviditet uden succes og stadig holder ved, forstår vi godt dette og respekterer dine ønsker om at blive forælder. Ønsket om at få et barn er meget stærkt og fordelen ved ægdonation er, at (modsat adoption f.eks.) din partner giver halvdelen at det genetiske materiale til barnet. Selvfølgelig ville du have foretrukket at bidrage med den anden halvdel selv, men dette er nogle gange ikke muligt. Ikke desto mindre vil du, når du først er gravid, opleve glæde ved kunne føle barnet vokse indeni dig og vide, at det er din krop, der giver næring til barnet

Personlig matching

Hvis du vælger at gå i gang, tilbyder vi dig en donor fra AVA - Peters databank, som matcher dine ønsker mest muligt. For de fleste betyder dette en, som fysisk ligner ægrecipienten (den kommende mor) så godt som muligt. Andre faktorer er måske også vigtige for dig, så som ægdonorens blodtype, uddannelsesniveau, job eller interesser. De fleste af vores patienter finder det beroligende at kende disse detaljer – dog overlader nogle det til os at tage beslutningen.

Tal med os om det

Selv om du først ønsker endnu et forsøg med fertilitetsbehandling med dine egne æg, kan det være rart at vide, at der eksisterer en anden mulighed, hvis det ikke skulle lykkedes. Du kan sende dine oplysninger til AVA - Peter ved at benytte linket nedenfor og vi vil kontakte dig og fortælle, hvordan vi kan hjælpe dig.

Interesseret i ægdonation på AVA-Peter?

Vi vil med glæde ringe dig op, når det passer dig
Request a call En telefonkonsultation er gratis og helt uforpligtende
E-mail us your questions! We are happy to answer them within 24 hours! Ask us a question

A blog by Tone Bråten family counsellor

A blog — to help you on your journey to become parents!

Our patients tell their stories  • Willeke and Mario from Netherlands come to AVA-Peter for egg donation treatment… Enjoy this touching and sincere documentary by Jorien van Nes